Vernietiging van uw archief: waar moet u op letten

Zodra een archief is gedigitaliseerd zijn er twee opties: het fysieke archief bewaren of vernietigen. Na de digitalisering van het archief heeft het fysieke archief vaak minder waarde en kan het alleen maar in de weg liggen. Zomaar alle documenten in de prullenbak gooien is echter niet altijd de juiste oplossing. Wanneer u als organisatie te maken heeft met vertrouwelijke informatie zoals bijvoorbeeld patiëntendossiers, moet daar zorgvuldig mee om worden gegaan. In 2012 kwam er een Rotterdamse apotheek in opspraak. De apotheek had de medische gegevens van ruim honderd patiënten in vuilniszakken langs de straat gezet. De informatie die werd gevonden, was tot de persoon nauwkeurig te herleiden. De apotheek heeft later aangegeven dat dit nooit had mogen gebeuren.

Anonimiseren van documenten

Er is tegenwoordig steeds meer bedrijfsgevoelige of andere vertrouwelijke informatie in omloop, wat natuurlijk niet in verkeerde handen terecht mag komen. Uw documenten moeten om die reden vooral tijdens het distribueren en publiceren goed beveiligd zijn, waardoor het anonimiseren van alle vertrouwelijke bestanden de perfecte optie is.

Data Entry

U heeft uw archief laten digitaliseren, maar de database die dit oplevert is onoverzichtelijk. Door uw database te verrijken met informatie kunt u efficiënter gebruik maken van uw gegevens. Dit doen we door middel van data entry, maar wat is data entry precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel geven wij daar antwoord op.

Zo bereikt u een sluitend werkproces

Goede informatievoorziening is binnen een bedrijf van groot belang. Zo kunt u er namelijk voor zorgen dat alle medewerkers op hetzelfde moment over de juiste informatie beschikken. Door de nieuwe gedigitaliseerde manier van informatievoorziening werken de medewerkers ineens met hele andere middelen dan vroeger. Dit zal naar verwachting voor verwarring zorgen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de medewerkers sneller en beter omgaan met deze nieuwe manier van informatievoorziening?

Contactgegevens

Bezoekadres
Het Spijk 11
8321 WT Urk

0527 690 216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Postadres
Postbus 104
8320 AC Urk

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.