Digitalisering Gemeente Hilversum

op donderdag, 28 november 2019. Geplaatst in Nieuws

MultiScan digitaliseerde voor de Gemeente Hilversum de gemeentelijke archieven gedigitaliseerd, zoals bouw- en omgevingsvergunningen milieudossiers en personeelsdossiers.

Digitaliseren bouwdossiers

In 2017 kreeg MultiScan na een aanbesteding de volgende hoofdopdracht: het scannen van 306 m1 archief. Het archief bestond uit de volgende onderdelen: bouw- en omgevingsvergunningen, bodemdossiers, milieudossiers en personeelsdossiers. De doelstelling van de opdracht was de analoge dossiers vervangen door digitale kopieën zodat de fysieke originelen kunnen worden vernietigd. De gedigitaliseerde bestanden, m.u.v. de personeelsdossiers zijn overdagen aan het streekarchief. Het project betrof het transporteren, voorbereiden, scannen, metadateren en converteren van de dossiers. Het scannen van de tekeningen is uitgevoerd conform de Metamorfoze richtlijnen. Met behulp van preservation imaging konden we de papieren originelen feilloos overzetten naar digitale documenten. De term preservation houdt in dat de digitale afbeeldingen van voldoende kwaliteit moeten zijn dat ze het originele materiaal kunnen vervangen. De verwerking is binnen 12 maanden uitgevoerd (2018-2019). Gemeente Hilversum is na afronding van het project overgegaan op vernietiging van de archiefdelen.

Digitalisering Gemeente Wijdemeren

op woensdag, 14 augustus 2019. Geplaatst in Nieuws

MultiScan digitaliseerde voor Gemeente Wijdemeren o.a. de bouw- en omgevingsvergunningen en bodemrapporten. Na digitalisering waren de dossiers beschikbaar voor burgers en instellingen.

Digitaliseren bouwdossiers

In 2015 kreeg MultiScan na een aanbesteding de volgende hoofdopdracht: het scannen van 145 m2 bouwarchief over de periode 1902 tot 2015. De doelstelling van de opdracht was de analoge dossiers vervangen door digitale kopieën zodat de fysieke originelen kunnen worden vernietigd. De gedigitaliseerde bestanden werden overdagen aan het streekarchief. Het project betrof het transporteren, voorbereiden, scannen, metadateren en converteren van de dossiers. Het scannen van de tekeningen is uitgevoerd conform de Metamorfoze richtlijnen. Met behulp van preservation imaging konden we de papieren originelen feilloos overzetten naar digitale documenten. De term preservation houdt in dat de digitale afbeeldingen van voldoende kwaliteit moeten zijn dat ze het originele materiaal kunnen vervangen. Inmiddels zijn alle dossiers duurzaam opgeslagen in een extern e-depot. De voorbereidingen voor webpublicatie zijn naar verwachting in september 2019 afgerond.

Seminar 'Gemeenten: Big Data & Anonimiseren' inspireert

op vrijdag, 15 maart 2019. Geplaatst in Nieuws

Op donderdag 14 maart organiseerde MultiScan in samenwerking met The Data Actors het seminar ´Gemeenten: Big Data & Anonimiseren’. Een seminar om te inspireren over de toepassingsmogelijkheden van gemeentelijke data en het anonimiseren van documenten.

Contactgegevens

Bezoekadres
Het Spijk 11
8321 WT Urk

0527 690 216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Postadres
Postbus 104
8320 AC Urk

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.