Digitalisering Gemeente Wijdemeren

op woensdag, 14 augustus 2019. Geplaatst in Nieuws

MultiScan digitaliseerde voor Gemeente Wijdemeren o.a. de bouw- en omgevingsvergunningen en bodemrapporten. Na digitalisering waren de dossiers beschikbaar voor burgers en instellingen.

Digitaliseren bouwdossiers

In 2015 kreeg MultiScan na een aanbesteding de volgende hoofdopdracht: het scannen van 145 m2 bouwarchief over de periode 1902 tot 2015. De doelstelling van de opdracht was de analoge dossiers vervangen door digitale kopieën zodat de fysieke originelen kunnen worden vernietigd. De gedigitaliseerde bestanden werden overdagen aan het streekarchief. Het project betrof het transporteren, voorbereiden, scannen, metadateren en converteren van de dossiers. Het scannen van de tekeningen is uitgevoerd conform de Metamorfoze richtlijnen. Met behulp van preservation imaging konden we de papieren originelen feilloos overzetten naar digitale documenten. De term preservation houdt in dat de digitale afbeeldingen van voldoende kwaliteit moeten zijn dat ze het originele materiaal kunnen vervangen. Inmiddels zijn alle dossiers duurzaam opgeslagen in een extern e-depot. De voorbereidingen voor webpublicatie zijn naar verwachting in september 2019 afgerond.

Seminar 'Gemeenten: Big Data & Anonimiseren' inspireert

op vrijdag, 15 maart 2019. Geplaatst in Nieuws

Op donderdag 14 maart organiseerde MultiScan in samenwerking met The Data Actors het seminar ´Gemeenten: Big Data & Anonimiseren’. Een seminar om te inspireren over de toepassingsmogelijkheden van gemeentelijke data en het anonimiseren van documenten.

Personeelsdossiers van Drechtwerk worden gedigitaliseerd

op woensdag, 13 maart 2019. Geplaatst in Nieuws

Drechtwerk en MultiScan digitaliseren samen de personeelsdossiers

MultiScan gaat de personeelsdossiers digitaliseren van Drechtwerk in Dordrecht. Het gaat in totaal om 1.200 personeelsdossiers. Het doel hiervan is om de dossiers na digitalisering beschikbaar te stellen aan de medewerkers.

Over Drechtwerk

Drechtwerk is dé dienstverlener van de Drechtsteden in het ontwikkelen en ondersteunen naar werk. Met een praktische, resultaatgerichte instelling. Zoveel mogelijk mensen worden begeleid om in het reguliere bedrijfsleven arbeidsplaatsen in te vullen. Dit gebeurt veelal via individuele of groepsdetachering.

Contactgegevens

Bezoekadres
Het Spijk 11
8321 WT Urk

0527 690 216
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Postadres
Postbus 104
8320 AC Urk

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.